Servis i popravka matičnih ploča desktop računara

TCP servis računara popravlja sve modele matičnih ploča, i sve kvarove nastale na njima. Da napomenemo, radi se o matičnim pločama kućnih/desktop računara.

Najčešći kvarovi matičnih ploča su:

  • Procureli kondenzatori na ploči i potrebno ih je zamijeniti istim kondenzatorima sa istom snagom.
  • Izgoreli čipovi na matičnoj ploči, i transformatori – potrebno je zamijeniti sve izgorele istim.
  • BIOS je star ili je usled pada napona baterije poništen – potrebna zamjena baterije BIOS-a i učitavanje (flešovanje) novog BIOS-a sa sajta proizvođača matične ploče.
  • Čest kvar je prašina u slotovima, priključcima, oko otpornika…što može dovesti do kratkog spoja i prestanka rada matične ploče. Potrebno čišćenje matične ploče mekom četkicom i lagano usisivačem usisati svu prašinu sa matične ploče.

Svojim dugogodišnjim iskustvom TCP servis računara garantuje 90% popravke matične ploče, kao i svih kvarova u računaru. Ponekada je zaista nemoguće popraviti ploču usled pregorevanja velikog broja kondenzatora, i tada je najbolje kupiti novu ili polovnu ploču, montirati i instalirati sistem.

Ili po dogovoru servis računara vam prodaje polovnu ploču, testiranu kod nas u servisu, i sa garanciom od par mjeseci rada. Uz to kada se postavlja nova ploča, mora i cijeli operativni sistem da se instalira, jer postojeći neće da prihvati novu ploču.

TCP servis računara vas moli da nikakve popravke ne radite u kući, i primitivnih alatom. Jer i najmanja greška će vas koštati tri puta više, nego da ste ploču odnijeli u servis.

Matična ploča je srce svakog računara i veza sa svim drugim komponentama u računaru. Ponekada se desi da je kvar prevelik, i da se ne može popraviti. Tada je potrebno zamijeniti matičnu ploču, i instalirati nov operativni sistem.